Спортни Залози

Системи За Пълно Комбиниране

В тази статия ще ви покажа как се изчислява бройката на залозите в системите за пълно комбиниране, както и някои от най-популярните за игра системи.

Самите системи за пълно комбиниране са доста използвани от любителите на спортните залагания. Те предоставят възможност на всеки играч, който иска да играе няколко мача наведнъж, да спечели, дори и ако някой от двубоите, които е избрал, не е завършил според неговите очаквания.

Т.е да речем, че сте избрали да заложите на 5 мача заедно, а не поотделно, но се съмнявате че всички ще излезнат и искате да се подсигурите. Тогава прибягвате до системи. Избирате например система 3 от 5 и тогава трябва да познаете само 3 мача от 5-те, за да ви се изплати печалба. Разбира се, ако познаете повече мачове, по добре за вас. Имайте в предвид, че играейки системи, броят на залозите (колонките) ви се увеличава.

Всички онлайн букмейкъри ще ви покажат колко залога има в системата, която сте избрали, но все пак не е лошо да се знае как се изчислява брой на възможните комбинации. За играещите на еврофутбол също е полезно.

Изчисляване на системи:

Изчисляването на възможните комбинации в система става чрез следната формула:

N!/(K!*(N-K)!), където “a!” означава произведението на всички числа от 1 до “a”, / е деление, а * умножение. N е броя на всички мачове, а K е броя на мачовете в една колонка.

Ето пример със ситема 3 от 5: 5!/(3!*(5-3)!)=120/(6*2)=10 т.е имаме 10 възножни комбинации.

Най-популярните системи:
2 от 3 – 3 залога
2 от 4 – 6 залога
3 от 4 – 4 залога
2 от 5 – 10 залога
3 от 5 – 10 залога
4 от 5 – 5 залога
2 от 6 – 15 залога
3 от 6 – 20 залога
4 от 6 – 15 залога
5 от 6 – 6 залога

Също така можете да комбинирате няколко системи в една. Например сте избрали система 2 от 4, но изкате към нея да включите и системата 3 от 4, както и правата колонка от 4-те мача. Тогава броя на залозите от системите се събират, добавяте и правата колонка и получавате общо 11 залога.

Някои от тези комбинирани системи си имат отделни имена, но тях ще ги пиша друг път.

Използвайте системи за пълно комбиниране лесно и удобно онлайн в Efbet.

7 comments

 1. Здравейте!
  Бих искал да ви попитам,дали е възможно да комбинирам примерно 2тв мача с 10 двойни в система?.Каква е системата?. Какъв е начина на изчисление на колонките при пълно и непълно комбиниране ,ако има такава варияция с тези двойни знаци?
  Благодаря ви предварително!

 2. В еврофутбол може да добавяте твърди мачове към системите. При повечето онлайн букмейкъри не може. Колонките в системите за пълно комбиниране се изчисляват по формулата, която съм дал в статията.
  Относно двойните знаци. Ако играете двоен шанс, няма проблем. Остава си същото. Иначе не може.

 3. А може ли някой да разясни за 3 мача,които съм играл с ПП/КИ точен резултат,защо от близо 300 000 лева,печалбата ми стана 103 лева (със система пълно комбиниране – 1) ? Ще съм ви благодарен! 🙂

 4. Сигурно си комбинирал пресичащи се събития. Повечето буките не дават да се залагат.

 5. братле играл си система 1 от 3 мача което значи че от тия 3 мача имаш 3 печеливши колонки и ти се умножава всеки един мач по 1 път според залога,пример: среща номер 1 х залога,среща номер 2 х залога,среща номер 3 х залога.

  Аз ако бях на твое място щях да играя система 1,2,3 което е 7 колонки и още нещо коефициента ти не се смята по цената която ти показва талона а по множителя който си задраскал на талона например ти си играл система 1 от 3 мача което е 3 колонки на 3 лева множител това е 9 лева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *