Покер

Лимити на Залагане в Покера

Има 3 вида покер лимити. Това са т. нар. Фиксирани лимити, пот лимити и  игра без лимити.

Фиксиран Лимит – Fixed Limit, FL
При игра с фиксиран лимит има точно определени суми на залагане и рейзване.  Максимумът залагания, които може да направи играч в един рунд е 4. В Тексас  Холдем има 4 рунда на залагания – Преди Флопа, Флоп, Търн и Ривър. Лимитите  на залагане са определени предварително например $1/2 FL. В този пример  това означава, че по време на Пре-флопа и Флопа стъпката за залог и рейз е  1 долар, а на търна и ривъра е 2 долара. Не може да залагате повече. Тези  залози носят имената small bet и big bet т.е малък и голям залог.
Правете разлика между малкия и големия залог и малкия и големия блинд. Тези  лимити означават малкия и големия залог. Малкият залог е равен на големия  блинд, което означава, че в случая блиндовете са $0.5/1.

Пот Лимит – Pot Limit, PL
При пот лимит игрите максималният размер на залога се определя от пота.  По-точно от размерът му след евентуален ваш call. Например при блиндове  5/10 и ваш ред, максимално може да заложите 35. Като платите 10 потът става  25 и може да качите с още 25, та така се получава 35.

Ноу Лимит – No Limit, NL
Без съмнение играта на Ноу Лимит е най-популярна и играна. Името си говори  ясно, играе се без лимити. Всеки играч може да заложи каквато прецени сума,  дори може да заложи всичко, влизайки All-In. Разбира се, не може да заложи  повече от това, което има пред себе си като стак. единственото ограничение  е на долната граница на залог. Тя се определя от големия блинд. Не може да  се залага по-малко от големия блинд. Също така минималните рирейзове се  определят от предходните рейзове. например при игра с блиндове 5/10 и някой  е заложил 50, той е платил 10 и направил рейз от 40. Тогава минималната  сума за рирейз е 90 (50 за call и 40 за re-raise).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *