Спортни Залози

Борси за Спортни Залози – Betting Exchanges

Какво представляват борсите за спортни залози или т. нар. Betting Exchange?

Онлайн борсите за спортни залози представляват сайтове, където играчите играят едни срещу други. Това ще рече, че евентуалната ви печалба няма да ви дойде от букмейкъра, а от друг играч, който е заложил обратното и не е познал.
Поради тази причина в Betting Exchange-a има по 2 вида залози за определен изход на даден мач. Може да заложите ЗА и СРЕЩУ определен от вас изход, наричат се Back и Lay.

Back залозите са като обикновените залози при останалите букмейкъри. При тях залагате ЗА определен изход – 1Х2. Печалбата ви се изчислява като умновите заложените пари по коефициента.

Lay залозите са по-особени. При тях залагате СРЕЩУ определен изход. Например залагате, че някой мач няма да завърши наравно. Залагайки по този начин, играчът се задължава да изплати евентуалната печалба на играч заложил ЗА на същия коефициент. Ако пък знакът не излезе, прибирате предварително посечената от вас сума. Имайте предвид, че предварително определяте каква сума искате да получите от непозналите изхода на срещата. Ето един пример: Ако определите облог СРЕЩУ 1 на коеф. 1.50, който да е 10 евро, ще трябва да изплатите 5 евро, ако срещата завърши 1. Ако не завърши 1, ще приберете 10 евро.

При борсите за залози, вие сами определяте коефициентите на залагане. Поради тази причина коефициентите винаги са по-високи от тези при обикновените букмейкъри. Най-реалните коефициенти са именно на борсите. Трябва все пак да имате в предвид, че букмейкърът ще прибере комисионна от спечелилия. Също така не си мислете да вдигате прекалено много коеф. ЗА или да смъквате с много коеф. СРЕЩУ, тъй като едва ли ще се намери някой, който да им отвърне.

Ето отново накратко основните разлики между обикновените букмейкъри и тези, които предлагат Betting Exchange:

  • Играете срещу други играчи.
  • Може да залагате ЗА и СРЕЩУ.
  • Избирате сами коефициентите.
  • Коефициентите са по-високи.
  • Букмейкърът прибира комисионна от вашата печалба

Най-голямата борса за спортни залози е Betfair.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *