Покер

Матеос острани Солие в успорван СПС финал

Ейдриън Матеос успя да победи местния фаворит Фабрис Солие във финалния хедсъп на европейския шампионат от Световните Покер Серии (СПС).

Испанският покер професионалиств игрите с големи оналйн залагания седна на финалната маса като лидер по брой чипове и успя да запази преднината си до самия край, за да грабне заслужено престижната СПС гривна и един милион евро от наградния фонд.

Матеос е едва вторият испанец, който може да се похвали с подобно постижение, като по пътя си към призовото място той успя да се справи с професионални покер играчи като Доминик Нитше, Бени Шпиндлер и Фабрис Солие.

Победата на 19-годишният професионалист може да се окаже и началото на една бъдеща кампания на СПС в Испания, след като от органиязацията заявиха, че скоро страната може да стане домакин на едно от престижнитесъбития със солидни покер залагания.

Развълнуван от своята победа, Матеос сподели пред журналистите на тазгодишният европейски шампионат:

„Това е просто невероятно. Аз имам толкова много фенове в Испания и всички те са много развълнувани от моят успех.”

„Смятам, че идеята на СПС да организират голям турнир от сериите в моята страна е страхотна. В събитието ще се включат много играчи и на мен определено ще ми хареса да участвам в голям покер шампионат пред собствена публика.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *