Покер

Раймер спечели ХПТ Ню Мексико

Дългогодишният участник в Хартланд Покер Тур (ХПТ) Грег Раймер най-накрая бе възнаграден за своята упоритост, след като спечели турнира в Ню Мексико и прибра голямата награда от близо 72 хиляди щатски долара.

Раймер седна на финалната маса като лидер по брой чипове и след близо три часа и половина битка успя да запази своето водачество, като накрая елиминира Робърт Кроуфорд в прекия хедсъп между двамата за да се поздрави с голямата награда.

Неговият преследвач Кроуфорд, експерт в покер онлайн залагания,  се задоволи с 42,500 долара  от наградния фонд за своето второ място, а на трета позиция остана Скот Доърти с близо 28 хиляди от същата валута.

Развълнуван от голямата победа Раймер сподели пред журналистите след края на турнира:

„Харесва ми отношението и организацията в ХПТ. Дори да отстраниш някой от играчите те продължават да се усмихват и да бъдат в добро настроение.”

Играчите отстранени от Раймер също се изказаха благоприятно за победителя в ХПТ Ню Мексико, като останалият на пето място Алън Хедин с 16,250 долара, сподели след напускането на турнира:

„Той е страхотен играч, с който е изключително приятно да се играе. Всеки покер играч някога е мечтал да играе срещу световния шампион.”

Следващата спирка на ХПТ е Блек Хоук, Колорадо. Турнирът за покер и спортни залагания ще се проведе от 3-ти до 16-ти септември в „Голдън Гейтс Казино”.

BNR-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *