Покер

Контрол на пота в покера

Контрол на пота е термин, който се използва когато искате той да остане възможно най-малък защото имате слаба ръка, с която нямате голям избор на действие.

Има два начина да задържите пота възможно най-малък. Първият от тях е да направите малък залог, защото колкото по-малък е залогът ви, толкова по-незначителни ще са промените в пота. Вторият е да направите чек(check) на една или двe улици (streets).

В тази статия ще ви дадем няколко примера как може да контролирате размера на пота, като в последствие вие може да изпробвате тази стратегия в игра на Betfair покер.

Ако имате Q9 от различни бои и вдигнете залога, един добър играч винаги ще вдигне на големия блайнд. На флопа излизат Q74r и вашият опонент прави чек, а вие залагате с 2/3 от пота и големите блайндове правят кол. На търна се поява дюс от различни бои и големия блайнд отново прави чек.

Ако анализираме ситуацията, вашият опонент можеше лесно да защити на големия блайнд с ръце, които превъзхождат вашата, като например KQ, QJ или QT. Вие обаче направихте чек по-време на търна, което задържа пота малък заради силата на вашата ръка. Ако той направи чек отново на ривъра при сигурна карта, то вие може да използвате вашата втора улица от стойности на картите.

В другия случай, когато можете успешно да контролирате размера на пота е в покер турнир на живо с „дийп-стек” (deep-stacked). Тези турнири обикновено продължават дълго и се играе чек-чек на търна. Ако обичате онлайн варианта на играта, то може да се възползвате от вашия Betfair покер бонус.

ИГРАЙТЕ ПОКЕР В BETFAIR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *