Арчи Карас
Разни

Арчи Карас – Комарджията Легенда във Вегас

Арчи Карас

Ще ви запозная с една много интересна история. Това е историята на Арчи Карас (Archie Karas) – един от най-големите комарджии в историята. Той е истинска легенда в Лас Вегас.

Арчи, по прякор ГРЪКА (The  Greek), е роден през 1950 г. в град Антипата на о-в Цефалония в Гърция. В юношеските си години той емигрира в САЩ, без да има никакви пари. Отива в Лос Анджелес и там  започнал да се занимава с хазарт. Спечелил около 2 милиона долара, но ги загубил Самият той твърди, че няколко пъти е печелил и губил милиони.

Загубил всичките си пари, Арчи отива в Лас Вегас с едва 50 долара в края на 1992 година. За по-малко от 3 години той успява да спечели 40 милиона долара, играейки на покер и други игри по казината. Дори най-добрите покер играчи на времето като Стю Унгар (Stu Ungar), Чип Рийз (Chip Reese) и Дойл Брънсън (Doyle Brunson) губели от него стотици хиляди и милиони долара. Единственият, който го е победил бил Джони Чан (Johnny Chan). Стигнало се до там, че Арчи е нямало с кой да играе покер и затова играел други игри, най-вече на зарове. Така спечелил 40 милиона долара.

За 3 седмици Карас губи всичко. Загубил 11 милиона на зарове, загубил още 2 милиона срещу Чип Рийз на покер. След това започнал да играе Бакара и загубил още 17 милиона. След малка почивка в Гърция, той се върнал във Вегас и загубил почти всичко, което му е останало отново на Бакара. Останал с 1 милион, той успял да удвои парите си, играейки срещу Джони Чан. Няколко дни след това загубил всичко на зарове и бакара.

Арчи Карас е комарджия в пълна степен. Дори след тази оргомна загуба, той продължил да играе. Не след дълго успял да изкара 1 милион, започвайки с 40 хиляди. Стигна до 4 милиона и след това отново ги загубил за един ден.
Нялколко години след това той успял да превърне 200 долара в почти милион (980 хиляди) за едва няколко дни.

В момента той продължва да играе, но е далеч от постиженията си оп преди години. Той обаче си остава една от най-големите легенди в света на залаганията. Той е инстински комарджия, интересува го само играта, нищо друго.

BNR-1

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *