Спортни Залози

Страхът от загуба – най-големият враг на залагащия!

Страхът от загуба е най-големият враг на всеки, който залага!

Просто го запомнете. Няма нещо, което да пречи повече на залагащите от техния собствен страх от това да загубят.

Бих казал, че над 90% от хората, които залага и то най-вече начинаещите, изпитват страх. И да, има доста сериозни причини хората да се страхуват. Може да се изгубят много пари. Повечето играчи губят, това е факт. Всеки го знае и много хора ги е страх от това. Но повечето играчи не знаят, че точно този страх е една от основните причини да губят.

Страхът кара хората да бъдат несигурни. Несигурността пречи на хората да взимат правилни решения и да действат. Липсата на правилен избор и подходящио действие води до слаби резултати. Слабите резултати водят до отчаяние, а отчаянието води до провал.

Ето един  конкретен пример:
Искате да печелите пари от залагания. За да залагате, трябва да имате някакви пари, които да дадете. Обаче ви е страх да не изгубите тези пари и затова започвате да се колебаете (“дали на това?”, “дали на онова?”, “ама колко?”, “ама ако пък не излезе?”, “струва ли си, не си ли струва” и т.н.). В резултат на това или не залагате изобщо (което автоматично води до провал) или правите някакъв компромисен избор. Например няма да заложите 10лв, а 1лв и няма да е на коеф. 2.00, а на 1.40. При този вариант, дори и да спечелите, ще спечелите 40 стотинки. Не си струва, нали? Ако пък загубите, ще се чувствате зле. И в двата случая резултатът ви е слаб. Да кажем, че правите такива залози в продължение на месец. И да сте на плюс, няма да е съществена сума. Ако сте на минус, още по-лошо. Това води съзнанието ви до познатото “не става със залози” мнение и се отказвате да се занимавате.

Само че истината е, че не става със залози по този начин.

Според мои проучвания, не повече от 10% от хората, които искат да изкарват пари от залози по интернет, имат активни акаунти в сайтове за онлайн залагания (интернет букмейкъри). Това значи, че са се регистрирали в сайт за залагания, направили са депозит и имат поне един направен залог. Останалите 90% искат да печелят, но дори не играят. Това просто няма как да стане. И причината е страхът и произтичащата от него несигурност.

Има ли начин да се елиминира страхът от загуба?

Страхът не може и не бива да се елиминира напълно, защото при някои хора това би довело до правенето на огромни глупости. Страхът е полезен, но до някъде. Страхът от загуба трябва да ви предупреждава да не правите безрасъдни и пекалено големи залози, а не да не правите нищо.

Как да намалите страха, така че да не ви пречи:
– Натрупайте повече опит, играйте, залагайте. Страхът е основен фактор най-вече при начинаещите. Първия път като сте карали колело като малки сигурно ви е било страх, а сега дори не го мислите. Същото е и при залозите.
– Действайте, веднага щом вземете някакво решение. Колкото повече отлагате и обмисляте, толкова повече са страховете и колебанията. Бързото действие ще ви ги спести. Но за да не действате безрасъдно, идва и ругия съвет:
– Не залагайте на сляпо.
– Не обръщайте внимание на хората, които са вечно негативно настроени към всичко. Те могат само да ви рзколебаят.
– Приемайте залозите не като хазарт, а като инвестиция. Те са точно това.

Затова, без какъвто и да било страх, направете следното:
1. Ако нямате акаунт в сайт за интернет залагания, направете си още сега. Аз препоръчвам Betfair. Вие си преценете. Може да се регистрирате на много места, никой не ви пречи.
2. Направете депозит. Без да се инвестират определено количество пари (според вашия личен бюджет), не може да се спечели, разберете го. Може да сте напълно сигурни в тези сайтове. Няма да ви измамят. Данните са ви защитени.
3. Изберете стратегия за залагане. Не правете глупости, следвайте някакъв план. Понаучете по нещо за залозите.
4. Заложете на каквото прецените, че е добре да се залага.
5. Ако спечелите, браво, ако не спечелите, не се отчайвайте. Никой не печели всичките си направени залози. Следващият път ще се справите вероятно по-добре.

Предполагам, че статията за страха от загуба ви е била полезна. Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *