Спортни Залози

Стартов капитал за спортни залози

Наскоро с един приятел обсъждахме какъв начален капитал е необходим, ако искаш да си сериозен и да печелиш добри пари от спортни залози. Това е въпрос, който всеки задава и наистина няма еднозначен отговор. Спортните залози са инвестиция и трябва да се съобразите с няколко съществени фактора, предеи да определите своя стартов капитал.

Сигурното е, че стартов капитал е необходим. Тези приказки, за това как някой е започнал от нулата или с 5 лв, а в последствие е забогатял, ги забравете. Това се случва много рядко и изисква много време.

Няколко са основните фактори, които трябва да вземете в предвид, когато определяте началния си капитал за залози.

Финансови средства, с които разполагате.
Очевидно това е най-същественият фактор. Винаги се съобразявайте с бюджета си. Много хора задлъжняват, залагйки. Това изобщо не бива да се случва. Преценете какви средства може да отделите за спортни залози. Не бъдете стиснати, но и не се изхвърляйте.

Ниво на познания при игри със залози
Има хора, които никога не са залагали, или си нямат представа как функционират игрите със залози и в частност спортните залози, а в същото време са готови да отделят големи суми за залагане. Не го препоръчвам, първо се образовайте малко, ще ви е по-лесно.

Ниво на познаване на съответните спортове

Залагайте на спортове и първенства, които познавате. Ако смятате да залагате на сляпо, по-добре заделете по-малко пари. При по-добро познаване на стортовете, започнете с повече пари.

Степен на поемане на рискове
Както споменах, някои хора просто ги е страх. Изпитват несигурност. Не искат да рискуват големи суми. Въпреки това обаче искат да играят и да печелят. Ако вие сте такъв тип играч, започнете с по-малко.

Време, с което разполагате

Хората, които разполагат с повече време за залози обикновено имат по-голям успех и им трябват повече пари. Обикновено това са професионални или полупрофесионални играчи. За да сте като тях определено ви трябва голям стартов капитал.

Печалби, към които се стремите

Става ми смешно, когато някой ми каже, че не иска да печели много от залози. Стремежът към големи печалби е нещо добро. Естествено с по-голям стартов капитал имате по-голям шанс да печелите повече пари.

Предполагам, че тази статия ще ви е от полза. Ако искате да залагате и печелите добре, ви е необходим добър стартов капитал. Според мен начална инвестиция от под 100 евро е несериозна. И това при положение, че сте още начинаещ и без налични средства. Ако имате опит и горе-долу добри финанси, може да започнете с 500-600, дори 1000 евро. Ако пък имате наистина много пари и искате да залагате като професионалисти, отделете дори повече. За някои играчи стартов капитал от 10 000 евро е подходящ.

Не забравяйте, това е начален капитал. Целта ви е да го увеличите многократно!

One comment

  1. това са само общи приказки, не се излагаи с тия постоже

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *