Покер

Игра от различните покер позиции преди флопа

Когато играете покер, позицията ви а масата може да бъде от решаващо значение за вашата игра. Във всяка една ситуация тя е един от ключовите фактори, които трябва да имате в предвид преди да вземете решение.
Ако сте начинаещ и не ги знаете, списък с позициите на покер масата може да намерите тук.

Тези тема на някои може да изглежда много лесна или само за начинаещи, но всъщност е доста обширна и дори и да искам не мога да се спра на всичките и аспекти и приложения. За това на кратко ще обърна внимание само на играта от различните покер позиции преди флопа.

Първото нещо, което всеки начинаещ трябва да запомни е, че играчът, който стои от ляво има позиционно предимство т.е. играчът седящ ви от ляво има позиция спрямо вас, така както вие имате позиция спрямо този играч, който седи в дясно от вас. Това е така, защото играчът в ляво действа след вас, а така може по-лесно да вземе решение. Единственият случай когато вие ще имате позиция спрямо играчът седящ ви от лявата страна е, когато сте дилър.

Игра от начална позиция
Когато сте UTG и UTG+1 вие сте в начална (ранна) позиция и действате първи преди флопа. Нямате никаква информация за ръцете на противниците си, а и вероятно ще останете извън позиция и след флопа. Поради тази причина началните ръце, които би трябвало да играете от тази позиция не са много. При игра на Тексас Холдем е препоръчително да се играят само високи чифтове и силни аса. Играта от начална позиция показва сила на ръката. В това някои играчи виждат възможности за повече блъфиране, но в никакъв случай не бива да се прекалява с него. Е, освен ако не искате да загубите парите си по-лесно.

Игра от средна позиция
От тази позиция вече имате някаква предства за опонентите от ваше дясно, а тези от ляво са по-малко. Поради тази прична може да си позволите да играете повече ръце. Всеки чифт, всяко асо, поп и дама, поп и вале, а също може да с пробват и поредни карти от една боя. Внимавайте обаче дали играч преди вас не е влезнал в пота и ако е, вероятно не го е направил със слаба ръка, така че може понякога да се наложи да хвърлите някоя от ръцете, които по принцип бихте играли от средна позиция.

Игра от късна позиция
Това е любимата позиция на всеки покер играч. Има информация за всички преди него, а също така много често има възможност да прибере блайндовете, ако никой друг не е заложил. От късна позиция могат и трябва да се играят далеч повече ръце.

Игра от блайндовете
Всъщност преди флопа блайндовете действат последни, но поради факта че те вече са вкарали пари в пота и че след флопа ще играят първи, в никакъв случай тяхната позиция не е по-добра.

One comment

  1. аз използвам следната стратегия:
    играят само чифтове и силни аса преди флопа от всички позиции без дилърската. при нея добавям поредни и карти от една боя

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *