Спортни Залози

Последните мачове от групите на световното първенство

Решаващата последна фаза от групите ще определи кои отбори ще се класират за директните елиминации и в какви потоци ще попаднат. В тази публикация ще дам моето виждане върху тези последни мачове.
Следете темата за ъпдейти на прогнози.

Група A

Мексико – Уругвай
И двата отбора имат по 4 точки, а равенство ще ги класира за следващата фаза. Очакванията са за приятелски Х, но аз не изключвам двата отбора да гонят победа, особено мексиканците. При равен Мексико ще е 2-ри заради по-лоша голова разлика, а това ще ги прати на 1/8 финал срещу Аржентина. Коефициентът за равенство е едва 1.75 и въпреки, че това е и моята прогноза, не виждам голям смисъл да се залага. Залог от под 2.5 гола също е логичен.

Франция – ЮАР
И двата отбора се нуждаят от задължителна и то убедителна победа, за да продължат напред. Не мисля, че някой от тези 2 отбора е способен на такава. Французите не играят нищо, докато Бафана Бафана нямат достатъчен потенциал. Мачът наистина може да завърши всякак, но аз бих заложил на равенство.

Група В

Нигерия – Южна Корея
Нигерийците сами се прецакаха срещу Гърция и са все още без точка. Южна Корея имат 3 и са с реални шансове да продължат напред, а и показват приличен футбол. Труден за прогнозиране мач и заради коефициента бих търсил равенство.

Гърция – Аржентина

Въпросът тук е дали Аржентина ще търси задължителна победа. При всички положения няма да искат да загубят. Аз предполагам, че за Аржентина ще играят някои резерви, които ще исат да се докажат и ще играят силно. Също смятам, че гърците ще играят с 8-9 човека в отбрана, но пък на тях им трябва да бият. Ако Аржентина не допусне някакви фрапантни грешки, няма как да загуби. Прогноза за победа на Аржентина.

Група С

Словения – Англия

Англия, заедно с Франция са най-слабо играещите отбори фаворити на това първенство. Аз няма да се изненадам да се издънят отново и срещу Словения. Словенците ги урежда равен, но дали могат да се бранят добре. Съмнявам се. По-скоро Англия ще бие, въпреки че с играта си до сега не заслужават да минат групите.

САЩ – Алжир
Харесва ми как играят Алжир в защита, американците в това отношение допускат повече грешки. Проблемът на Алжир е нападението. До сега не са вкарали гол, докато американците имат 3 и определено могат да създават положения. И двата отбора ще трябва да гонят победата. Равен не урежда никой. Ако мачът е по-открит, САЩ ще имат леко предимство.

Група D

Гана – Германия

Тази група изглеждаше много трудна преди старта на първенството, почти ясна след първите мачове и много сложна след вторите. Германците задълвително трябва да победят. Нямаха ден срещу Сърбия и загубиха, но въпреки това играят добър футбол. Гана е силен отбор, но не успяха да бият Австралия. Битката ще е голяма, но не мога да си представя този силен отбор на Германия да отпадне в групите. Ще е жалко за футбола. Прогноза победа за Германия.

Австралия – Сърбия
Сърбите покзаха различно лице срещу Германия. Играха добре и сега са фаворити в този мач. Австралия също игра значително по-добре срещу Гана. И двата отбора ще трябва да играят за победа. Давам леко предимство на сърбите.

Група Е

Дания – Япония
Дания и Камерун изиграа един страхотен мач, в който датчаните имаха късмет и победиха. Япония игра стабилно в защита срещу Холандия, но беззъбо в нападение. Очква териториално предимство за Дания, но прогнозата ми е за равенство.

Камерун – Холандия
Холандия е сигурен участник в следващата фаза, а Камерун със сигурност отпада. Дано да гледаме интересен мач с много атаки и голове. Според мен Холандия няма да загуби, но със сигурност играчите ще се пазят за 1/8 финалите.

Група F

Словакия – Италия
Словакия е с 1 точка и задължително трябва да търси победа, Италия е с 2 и също трябва да победи, за да не отпадне, въпреки че при определени обстоятелства и 1 точка може да им стигне. И двата отбора с нищо не впечатлиха до сега. Опитът на Италия вероятно ще окаже влияние на крайния изход, така че прогнозирам победа на Италия.

Парагвай – Нова Зеландия
Парагвайците играха убедително срещу Словакия и са с най-големи шансове да спечелят групата. Не вярвам да сгрешат срещу Нова Зеландия, които пък са горе-долу в положението на Италия. Прогнозата ми е за победа на Парагвай.

Група G

Португалия – Бразилия
Бразилия са сигурни за 1/8-финалите, Португалците само чудо може да ги изхвърли от там. Това е мачът, който трябва да определи победителя в групата. Бразилия е по-добрият и не вярвам да загубят. Равенство ги урежда напълно, така че това е и моето предположение.

Северна Корея – Кот Д’Ивоар
Корейците изиграха 3 много прилични полувремена на това световно , но през 2-рото полувреме срещу Португалия просто рухнаха. Трудно ще им е срещу Кот Д’Ивоар, които пък ще се опитат да спечелят първи мач на световното, въпреки че шансовете им вече са само на теория. Все пак африканците са по-добри и ще се опитат да спечелят с разлика. Победа за Кот Д’Ивоар.

Група H

Чили – Испания
Ситуацията в тази група стана доста сложна. Ако Чили загуби, съ сигурност ще бъде изпреварен от Испания заради голова разлика, което пък вероятно ще означава отпадане от световното. Испанците пък задължително трябва да бият. До сега отбраната на Чили не срещна особени трудности, а отборът играе атакуващо. Срещу Испания ще трябва да се защитават в по-голяма част от времето и също не бива да испускат лесно положения. Испанците са безспорно фаворити, но защо пък и да не стане изненада и да завършат наравно. Коефициентът за Х е 4.00.

Швейцария – Хондурас

Хондурас е един от най-слабите отбори на цялото първенство. В предните 2 мача не показаха нищо и само късметът им попречи да загубят с по-големи резултати. Швейцарците загубиха от Чили и сега задължително трябва да спечелят мача. За тях ще е важно да спечелят с поне 2 гола разлика. До сега не показаха много в атакуващ аспек, но срещу Хондурас ще бъде различно. Очаквам победа за Швейцария.

Първенството така върви, че може на всеки мач да се пробва залог за червен картон.

Коефициентите, които съм посочил, са взети от Offsidebet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *