Спортни Залози

Залози за ЮАР 2010 – Световен Шампион

На 11-ти юни започва световното първенство по футбол в Южна Африка.
Всеки любител на футбола и спортните залози чака с нетърпение началото на шампионата.

В тази и следващи статии ще направя анализ на това какво може да очакваме от шампионата и как да инвестираме в него, правейки залози за различни събития. За първи път в сайта, ще дам и конкретни прогнози за изход на събития.

Коефициентите, които давам за пример са на букмейкъра Offsidebet.

Залози за световен шампион

Когато правите залог за световен шампион, особено преди началото на голям турнир, трябва да се съобразит с много фактори. И да определите кои от тях са съществени и кои не.
Според мен факторите, които тябва да се вземат в предвид са:

  • Форма на отбора преди първенството – 2
  • Класа на треньора – 2
  • Потенциал и опитност на футболистите – 3
  • Традии на световни първенства – 3
  • Конкуренция в групата -1
  • Евентуални съперници в следващите фази – 3
  • Коефициент на букмейкъра – 1

Цифрите срещу всеки един от факторите представляват степента им на значение като цяло. 1-малка, 2-средна, 3-голяма степен.

Според мен, а и според букмейкърите, главните фаворите за спечелване на турнира са фаворитите в отделните 8 групи.
Ето и коефициентите, които им се дават:
Испания – 5.00
Бразилия – 6.00
Англия – 7.00
Аржентина – 8.00
Холандия – 13.00
Германия – 14.00
Италия – 14.00
Франция – 19.00

Това не значи, че другите отбори нямат шанс. Изненади стават, но това са генерални очаквания, към които трябва да се придържате, ако залагате преди началото на първенството. След като то започне и видите отбор, който се представя по-силно от фаворитите, заложете за него. Аз лично очаквам много силно представяне на отбори като Гана, Кот Д’Ивоар, Сърбия или Уругвай. На тях обаче е не разумно да се залага сега, тъй като риска е прекалено голям, а тези отбори са в тежки групи, но ако покажат класа в групите, тогава вече може да бъдат пробвани и то отново на високи коефициенти.

Нека да анализираме 7-те споменати по-горе фактора спрямо всеки един от 8-те отбора фаворити. Като по този начин се опитваме да определим най-добрия залог преди за световен шампион преди старта на първенството.
Всеки един от факторите ще бъде оценяван спрямо конкретния отбор с оценка от 1 до 5 като 5 е най-добре, а 1 най-зле. В последствие оценките ще бъдат умножени със степента на значение на фактора (посочил съм ги по-горе). Накрая всичко се събира и страната с най-голям резултат ще бъде моят залог за световен шампион.

(Анализът на някои фактори, както и тяхната тежест, са субективни. При някои от вас може да се получи различен резултат.)

Моята прогноза е за Бразилия. За тях ще заложа преди първенството.
Също така виждам смисъл да се залага за Холандия и Германия.

Когато залагате, не се водете от личните си пристрастия. Ако не искате да ги нарушавате, просто не залагайте.
Залагайте за любимите си отбори за забавление и за допълнителна радост от евентуален успех, но не разчитайте на такива залози за печалби.

Един генерален съвет:
Залагайте на суперфаворитите преди началото на първенството, защо коефициентът им в последствие само ще пада. Например ако искате да залагате на Испания или Бразилия, залагайте сега. Те ще минат групите, сега има смисъл да се залага за тях.
Ако искате да заложите на отбор с по-голям коефициент (от 10.00 нагоре), изчакай да минат няколко мача (поне първите 2 кръга в групите) и тогава залагайте. Ще имате по-ясна представа за залога, а коефициентът няма да е много по-нисък.

Успех!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *