Покер

Правила на 2-7 Single Draw и Triple Draw

Предполагам повечето от вас знаят правилата на най-популярната Draw игра 5 Card Draw. E правилата на 2-7 (Deuce to Seven) Single и Triple Draw са подобни с една много съществена разлика.
Играейки 2-7 Draw трябва да се стремите да направите най-слабата възможна ръка или поне колкото се може по-слаба. Играчът с най-слаба ръка печели разиграването, а не с най-силната както при обикновения 5 Card Draw.

Вероятно правите асоциации с Razz покера или Hi/Lo вариантите на Omaha и Seven Card Stud. Трябва обаче да направите малко разграничение от тях, защото има разлика в ръцете, които ви вършат работа в Lo игрите и 2-7 покера.
За разлика от Razz, например, в 2-7 асото е само висока карта, а също така стрейтове и флъшове важат. Затова и най-добрата възможна ръка в 2-7 е 23457. От тук идва и името на тази разновидност на покера.

Разликата между 2-7 Single Draw и 2-7 Triple Draw:

Самите имена на игрите подсказват каква е и разликат между тях.
При 2-7 Single Draw имате право само на една замяна на карти, затова и се счита за една от по-късметлийските покер разновидности.
При 2-7 Triple Draw разполагате с 3 тегления, в които може да сменяте карти като преди и след всяко тече рунд на залагане.

Най-добрата зала, където може да играете 2-7 Single и Triple Draw онлайн, е PokerStars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *