Покер

Bounty и Knockout Покер Турнири

Много често по покер залите в интернет, а и на живо, ще срещнете така наречените bounty (баунти) турни. Те почти не се различават от от обикновените покер турнири. Играете си по нормалните правила, обикновена структура (в повечето случаи) на нива, начални стакове, блиндове и тн. Това, което е по-особено е, че на тези bounty турнири може да спечелите допълнителни пари, ако отстраните точнo oпределен играч или играчи.

Такива играчи се наричат bounty players и обикновено са от звездите на покер залата, в която играете. Те също като вас се състезават за събрания награден фонд на турнира. Независимо дали сте завършили в зоната на парите или не, ако сте отстранили някой от определените предварително bounty играчи, ще получите парична награда за това.

Трябва да знаете, че подобни bounty турнири имат сериозен гарантиран награден фонд, но и таксата за участие не е малка. Все пак там играете срещу сериозни покер професионалисти, които не се вълнуват от турнири с вход 5-10$.
Ако можете да си платите участието на bounty турнир, давайте. В противен случай не се отказвайте, защото много често покер залите предлагат достатъчно на брой сателити, на които може да се класирате за основния турнир и то с минимална инвестиция.

Knockout (нокаут) турнирите са малко по-различни от bоunty турнирите. Не случайно се наричат още Knockout Bounty Tournaments. При тях няма определени играчи, които трябва да отстраните, за да получите допълнително възнаграждение. На такива турнири ще получите пари за всеки отстранен от вас играч! И така всеки от играчите може да бъде наречен bounty player.

Разбира се, няма да получите парите, които бихте взели от отстраняване на bounty играчи в bounty турнир, но и това все пак е нещо.
На knockout турнирите не е необходимо да разполагате с големи средства. Такива турнири се правят за всички играчи, така че може да участвате и с много малки суми.

Сумата, която ще получите за отстраняването на всеки играч в knockout игра е част от входната такса, която е платил, за да участва в турнира.
Например на knockout турнир с buy-in 10+1$, бихте прибрали по 2$ за всеки елиминиран противник. Останалите 8$ отиват за награден фонд на турнира.

Защо да играете bounty и knockout турнири?

Както писах по-горе, bounty турнирите имат големи наградни фондове и сами по себе си си заслужават. На всичкото отгоре, ако отстраните поставен играч, който така или иначе ви е конкуренция, ще добавите още една добра сума към сметката си, дори и да отпаднете рано.
При knockout турнирите важи същото. Отстранявате ваши конкуренти и ви дават за това допълнително. А на колко турнира сте се представяли много добре, но накрая сте отпадали злощастно, без да спечелите нищо? Играчите, които сте отстранили са ви поне малка компенсация, че не сте сред завършилите в парите.

Най-доброто място, където можете да играете bounty и knockout покер турнири е залата на FullTilt Poker, така че не чакайте!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *