Спортни Залози

Сигурни Залози – Sure Bets

Често са ме питали следното: Кажи някакъв сигурен мач да играя тази седмица. И в 99% от случаите, хората искат да им кажа някой мач с точен знак 1Х2, на който да сложат парите си. Аз обикновено отговорям, че сигурни мачове няма. Дори за най-ниските коефициенти (1.01 напр.) пак съществува теоретична вероятност да не излезнат. Има само по-вероятен изход, но никога сигурен.

Трябва обаче да се прави разлика между определенията сигурни мачове и сигурни залози, защото сигурни залози има. Наричат се Sure Bets или Risk Free Bets. Да, това са залози, при които е сигурно, че ще спечелите.

Какво е необходимо на един залог, за да бъде сигурен?
Много просто. Трябва да се заложи на всички възможни изходи на събитието. Т.е за да сме сигурни, че ще познаем един футболен мач, трябва да заложим както на 1, така и на Х и 2. Хубаво де, ама аз в една предишна статия бях писал за образуването на коефициенти и как е невъзможно да бъдем на печалба, ако заложим едновременно и на 3-те изхода на срещата. Всъщност е възможно. Трябва да залагате в различни букмейкъри.

Тъй като букмейкърите дават различни коефициенти за определен изход, може да се получи така, че като заложите на различни места за всеки от възможните резултати на мача, да бъдете на печалба.

Ето как става:

Да кажем, че играят Хамбургер и Щутгарт. Проверяваме всички букмейкъре, в които играем (може и други) и избираме най-високите коефициенти съответно за 1, Х и 2. Например 2.20; 3.60; 3.90.

Как да разберем дали като заложим на тези коефециенти, ще бъдем на сигурна печалба?

Задължително определяте общата сума, която смятате да спечелите. За по-лесни сметки ще избера 100. Разделяме тази сума на всеки един от 3-те коефициента по отделно.
100/2.2=45.45
100/3.6=27.78
100/3.9=25.64
Събираме 3-те получени числа и получаваме:
45.45+27.78+25.64=98.87

Така се получава, че общата сума, която ще заложите е 98.87, а със сигурност ще приберете 100.

Не може да се надявате на големи печалби. Трябва да имате в предвид и таксите, които ще ви взимат за преводите, така че безсмислено да залагате по подобен начин с малки суми. Най-високи коефициенти по принцип търсете в betting exchange сайтовете.

9 comments

  1. Имайте предвид също че букмейкърите въобще не обичат арбитражните играчи и ако ви надушат че играете така вероятността да ви спрат акаунта е голяма. А и на теория звучи много по-лесно от колкото е на практика. Между всичко останало да добавя че има и сайтове които следят коефициентите именно с цел да предложат сигурни залози, но най-често добрите услуги са платени и се иска голяма сума, за да си избиете вложеното и да излезете на печалба. И още нещо, ако видите че процентната печалба от един двубой е по-голяма от 5-10 процента има вероятност да е грешка на някои от букитата и в последствие коефициента да бъде коригиран. В общи линии сигурните залози не са за всеки 🙂

  2. Сигурните залози са много трудно осъществими в България, защото само теглене на сумите за да бъдат прехвърлени към другите букмейкъри или е много бавно ( ако е през банков път ) или изисква прекалено голяма комисионна, която изяжда печалбата ( ако е през сайт за бърз трансфер ). А ако се залагат прекалено много пари пък шансът да бъдете блокирани, като ви бъде затворен акаунта или сложен лимит е прекалено висок. Аз лично мога да намеря сигурни залози АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ДЕН, но наистина не ми е ясно как точно да печеля от тях, като знам че парите които ще трябва да прехвърля ще се бавят от 3 до 5 дена и ще има комисионна. С една дума това не е най-удачният стил на залог. Познавам хора, които се издържат от шуърбетс, но те са в Дания. Със сигурност в някоя “по-бяла” държава е възможно но не и в БГ. Все пак ако някой пробва успех— за мен шуърбетс са само мит 😉

  3. Не е вярно че е трудно осъществимо – просто трябва да си по-опитен – да си играл да речем 1 година с малко пари за да натрупаш опит и после – в джаза. От арбове се печели и то добре – около 10% на месец от капитала .Риск има но е премерен

  4. И мога ли са ви питам кво става ако бкмейкъра, при койт печелиме не изплати печалбата, поради съмнителни залози примерно тогава увисваме здраво. Тогава въпросния букмейкър вруща залога, като не изплаща печалба, но ние губим от др 2 буймейкъра, които не ни връщат загубеното 🙂

  5. Г-н Николов, ако използвате Moneybookers всичко става в рамките на часове. VALE, това е бизнес, а не игричка-работа на играещият е да направи залога си несъмнителен. Има много начини да стане това, но трябва да се чете, а не само да се оишат глупости в нета.

  6. tot, имах в предвид букито, при което печелим да блокира мача, поради съмнения, че е уреден и да не изплаща печалбите от този мач, а само да връша залозите 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *