Покер

Razz Poker

Razz е вид покер, който не е от най-популярните, но все пак се играе. Има и турнири, на които се играе точно такъв покер. Всъщност “Razz” представлява малко по-особен вариант на традиционния Seven Card Stud. И по-конкретно прилича на разновидноста Seven Card Stud Hi/Lo (Принципа на определяне на печелившите ръце при този покер е същото като при Omaha Hi/Lo, само че се играе 7 Card stud, а не Omaha).

При Razz структурата на игра (раздаването на карти, залагания) е същата като при 7 Card Stud, но печели най-ниската ръка т.е най-слабата. При Hi/Lo игрите пота се разделя между най-силната и най-слабата ръка, докато в Razz само най-слабата прибира печалбата. Поради тази причина този вид покер се нарича още Seven Card Stud Low.

За разлига, обаче, от Hi/Lo игрите, в Razz покера няма елемента “8 or better”. Т.е. за да се определи най-слабата ръка, няма изискване тя да бъде съставени само от карти по-слаби от 8 включително. Няма значение какви карти държите, ако сте с най-слаба ръка, печелите. Дори може да държите чифт и пак да спечелите, ако противниците имат повече от това.

Не забравяйте, че при Low игрите не важат флъшове и стрейтове. Затова най-слабата възможна ръка в Razz е A2345.

Най-доброто място за игра на Razz покер в интернет е залата на Full Tilt Poker.
(Необходимо е да си изтеглите софтуера.)

BNR-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *