Спортни Залози

Видове Залози За Даден Мач

Когато някой ви попита как бихте играли даден мач, обикновено има в предвид кой от двата отбора ще бие, или пък ще завършат на равно. Това не се отнася само за футбола, а почти за всеки спорт, на който може да се залага. Много хора обаче пропускат другите възможности, които почти всички букмейкъри ни предоставят. Един мач не е само 1Х2. Има всевъзможни варианти за залагане на определен мач. Те са изключително подходящи понякога и за мнго от тях не е необходимо да познаете крайния изход на двубоя.

Както споменах има всякакви възможности за залагане на дадена среща. Видовете не залозите се различават и в зависимост от спорта. Не на всички срещи ви се дава възможност да избирате от голям набор различни залози. Обикновено за мачовете с по-голям интерес, букмейкърите предоставят повече възможности за залагания. За мачове от българското първенство трудно бихте имали особен избор, докато за дерби мачове в Италия или Германия например, положението е доста по-различно.

Ето и някои от най-популярните видове залози за даден мач:

3Way – Това си е традиционният избор 1Х2.

Double ChanceДвоен Шанс. Може да избирате дали мачът ще завърши 1Х, Х2 или 12. Шансът да загубите е по-малък, но и коефициента също.

Goal Bet (Correct Score) – Точен резултат. Трябва да познаете точния резултат на мача. Отплаща се с голям коефициент.

Under/Over – Това е също един от най-популярните видове залози. Като се каже Under или Over, обикновено се има в предвид дали в мача ще се отбележат повече от 2.5 гола. Затова и най-често се изписва Under/Over 2.5. Има обаче и други врианти като Under/Over 0.5, Under/Over 1.5, Under/Over 3.5 и тн.
Освен за броя на головете в мача, Under/Over може да се играе за определен брой корнери, тъчове, фаулове и тн.

Handicap – Още се нарича Европейски хендикап (European Handicap). При него се задава предварително предимство за един от отборите (обикновено аутсайдера), най често от 1 гол. Този гол се добавя към крайния резултат и спрямо полученото се определя кой е победител. Вдига коефициента на фаворита, но пък тогава той трябва да спечели с по-голяма разлика от стойноста на хендикапа.

Asian HandicapАзиатски хендикап.

Halftime/Fulltime – Първо полувреме/Краен резултат. Трябва да познаете как ще завърши не само крайният резултат, но и първото полувреме. Например Х/1.

Halftime or Fulltime – Избирате 1Х2 и ще спечелите, ако знакът излезе на полувремето или като краен резултат.

Result at Halftime – Залагате за резултат на полувремето.

Draw No Bet – Залагате само на 1 или 2. Ако мачът завърши нравно, ви се връща залога.

First Goalscorer – Кой футболист ще вкара първия гол в мача.

To Score – Дали някой футболист ще вкара гол по време на мача.

Има и още много други възможности за залагания. Може да има кой отбор ще вкара първи гол или дали ще допусне гол. Ще има ли дузпа или червен картон и тн. Вариантите за залагане са в изобилие. Ако залагате на живо, ще ви с епредоставят още повече видове залози. Тези по-горе са основните, които много от букмейкърите предлагат.

4 comments

  1. Футболни прогнози и залози Тук също има много инфо относно видовете залози

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *