Покер

Покер Позиции на Масата

В покера позицията, на която се намирате по време на игра е от голямо значение. Имайте го в предвид когато играете и се съобразявайте поне малко с това. В тази статия, обаче, нямам намерение да обяснявам на дълго и на широко коя позиция защо е хубава или защо е лоша, или да ви кажа как да играете на отделните позиции на масата. То не е и правилно, защото има и други фактори, които да определят стилът на игра за отделните раздавания.

По време на едно раздаване масата се разделя условно на 3 сектора: с ранни позиции, със средни позиции и с късни позиции. Определят се спрямо позицията на бутона (дилъра). Имайте в предвид, че такова разделение е удачно да се прави, когато на масата има повече от 5 играчи.

Early Position – Това е ранна или още начална позиция. По принцип се смята за най-лоша, защото изисква действие в началото на всеки кръг на залагания. Към нея най-вече спадат малкият и големият блинд, както и играчът след тях.

Middle Position – Средна позиция. Не е най-лошата, но не е и най-добрата.

Late Position – Късна позиция. Счита се за най-добра, тъй като има наблюдение над останалите и на нея се действа в края на кръга на залагания. Към късната позиция се отнасят дилърът и играчът преди него отдясно. Може да се причисли и още един играч, но при пълна маса.

Имена на позиции

Някои от ранните и късните позиции си имат имена. Ето ги и тях:

Dealer (D) – Това е позицията на дилъра. Още се нарича на бутона. Смята се за най-доброто място на масата.

Small Blind (SB) – Позиция на малкия блинд. Намира се в ляво от бутона.

Big Blind (BB) – Позиция на големия блинд. Стои в ляво от малкия. Смята се за по-добра от малкия блинд.

Under The Gun (UTG) – Това е позицията в ляво от големия блинд. Нарича се по този начин, защото играчът действа първи след първоначалното раздаване н карти. Знаете, че SB и BB са задължителни залози.

Cut-Off – Това е позицията в дясно от дилъра. Втората най-добра позиция в покера.

2 comments

  1. Alexis tomГі varias respiraciones para calmar sus nervios antes de dirigirse lentamente hacia la puerta. No tenГ­a idea de lo que iba a encontrar en el
    broma weryfikacja
    Ifrweather.com: reglas de vuelo por instrumentos, clima de aviaciГіn, clima de ifr e informaciГіn para el stock de criptomoneda estelar del piloto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *