Спортни Залози

Азиатски Хендикап

Какво представлява така нареченият азиатски хендикап?

Много хора дори не са чували за азиатския хендикап, други пък са, но го намират за нещо много сложно. Всъщност не е точно така. Азиатският хендикап е наистина малко особен, но все пак си е просто вид залог за даден мач.

Основното при азиаткия хендикап е, че се изключва равентвото като възможност за залагане. Имате избор да заложите само за единия или другия отбор. При обикновените хендикапи (европейски хендикап) се задава някакво предимство за един от отборите и равенството участва като възможен избор.

Видове предимства, задавани чрез азиатски хендикап:

Без предимство (0) – Бележи се с нула. При него залагате за победа на един от 2-та отбора. Ако срещата завърши наравно, залогът се връща. Това е същото като залозите тип Draw No Bet. Пример Inter 0, Juventus 0.

Цял гол предимство (+/-1; +/-2; +/-3) – Както при европейския хендикап, единият от двата отбора получава предварително предимство от един или няколко гола. Разликата е, че при евентуално равенство след прибавянето на хендикапа към крайния резултат, залогът се връща. Например залагате на ‘Барселона -1’ срещу ‘Валенсия +1’. При победа 1:0 за Барселона залогът се връща. При 2:0 и по-голяма разлика печелите. При X или победа на Валенсия, губите.

Половин гол предимство (+/-0.5; +/-1.5; +/-2.5) – Пак се задава предимство за някой от отборите, с разликата че се елиминира възможноста за евентуално равенство. Например залагате на някой да бие при хендикап +0.5. Ако победи или мачът завърши наравно, печелите.

Комбиниран; С четвърт предимство – Понякога се отбелязва по следния начин: +/-0.25; +/-0.75; +/-1.25 и тн. Тъй като този азиатски хендикап е комбинация от един хендикап с гол предимство и един с половин гол предимство, най-често се представя с 2-та хендикапа. Например ‘Байерн 0 & -0.5’ или ‘Байерн -0.5 & 1’. Същите се представят и като ‘Байерн -0.25’ и ‘Байерн -0.75’.

Какво е особеното при този вид азиатски хендикап? Залогът ви реално се разделя на 2 части. С едната половина залагате на единия хендикап, а с другата на другия. Например ако заложите 10 на ‘Байерн -0.25’, всъщност залагате по 5 на ‘Байерн 0’ и ‘Байерн -0.5’. Ако Байерн бие, печелите и 2-та залога. Ако завърши наравно, губите единия, но си връщате другия. А ако Байерн загуби, губите всичко.

Къде може да се залага на азиатски хендикап?

Не всички букмейкъри предлагат азиатски хендикап като възможност за залагане, но от по-популярните препоръчвам betfair и bet365.

Азиатският хендикап е много подходящ на моменти, така че не се колебайте и го използвайте п най-правилния начин.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *